Biftecul la grătar se pregăteşte la fel ca pentru a fi fript la tavă.
Presarăm bucăţile cu piper pe ambele părţi şi pentru ca să se rumenească mai repede, ungem cu ulei.
Asezam biftecul pe gratar deasupra jarului.
Primele 2-3 minute cărbunii trebuie să fie vii, apoi îi acoperim puţin cu cenuşă (4-5 minute).
Cand o parte a biftecului s-a rumenit, îl întoarcem fără să-1 înţepăm cu furculiţa (se recomandă un grătar dublu), înainte de a fi fript complet, sărăm biftecul, îl luăm de pe grătar şi îl punem pe o farfurie caldă.
Servim aceleaşi garnituri ca la biftecul fript la tavă.
Biftec tartar cu capere din: oua, mustar, ulei, capere, piper, vrabioara. Ingrediente: 2 gălbenuşuri de ou 2 linguri muştar de Dijon 50 ml ulei de măsline 1 ceapă mică, tăiată mărunt 4 linguri capere, clătite cu apă 4 fire de pătrunjel, tăiate mărunt piper negru proaspăt măcinat 625 g vrăbioară de vită proaspătă, tocată mărunt […]
Biftec tartar cu mustar din: vrabioara de vita, oua, mustar, ulei, capere, piper. Ingrediente: 600 g vrăbioară de vită proaspătă, tocată mărunt 2 gălbenuşuri de ou 2 linguri muştar 50 ml ulei de măsline 1 ceapă mică, tăiată mărunt 4 linguri capere, clătite cu apă 4 fire de pătrunjel, tăiate mărunt piper negru proaspăt măcinat […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.