Biftec tartar cu boia
PrinteazaBiftec tartar cu boia din: muschi de vita, galbenusuri, ceapa, sare, piper, boia iute, paine, unt, patrunjel verde.
Biftec Tartar, cunoscut și sub numele de Steak Tartare sau Tartare de Boeuf în limba franceză, este o mâncare crudă din carne de vită tocată fin, condimentată și amestecată cu diverse arome și ingrediente.
Acest preparat este considerat o delicatesă în multe bucătării din întreaga lume, și, de obicei, este servit ca aperitiv sau ca fel principal.
Originea acestui preparat este subiect de dezbatere, dar există mai multe teorii cu privire la modul în care a apărut.
Una dintre povești spune că a fost creat de cavalerii mongoli în timpul campaniilor lor militare, care își puneau bucăți de carne sub șeile cailor lor pentru a le mărunți în timpul călătoriilor și pentru a le face mai ușor de mâncat. O altă teorie sugerează că a fost creat în secolul al XIX-lea în restaurantele din Paris.
- 200 g muschi de vita tocat fin
- 4 galbenusuri
- 1 ceapa tocata ob de orez
- sare
- piper negru macinat
- boia iute
- paine feliata
- unt
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Prăjeşte pâinea pe grătarul încins pe care ai pus sare grunjoasă. Fiecare porţie de biftec va fi însoţită de pâine prăjită păstrată caldă, o bucăţică de unt, pătrunjel verde.
Pune pentru fiecare portie o gramajoara de muschi tocat in mijlocul careuia ai asezat un galbenus, sare, piper, boia si ceapa tocata.
Fiecare mesean îşi amestecă singur carnea cu oul, ceapa, sare, boia şi piper, unge felia de pâine prăjită şi mănâncă.
Biftec tartar cu boia
Pofta buna!