Biftec tartar din: muschi de vita, unt, oua, ceapa, castraveti murati, patrunjel, boia de ardei, sos worchershire, capere, sare, piper. Ingrediente: 500-600 g mușchi de vită foarte proaspăt 100 g unt 2 ouă 2 cepe 4-6 castraveți murați ½ legătură pătrunjel boia de ardei sos Worchestershire capere sare piper Mod de preparare: Mușchiul de […]
Biftec tartar cu capere
PrinteazaBiftec tartar cu capere din: oua, mustar, ulei, capere, piper, vrabioara. Originea acestui preparat este subiect de dezbatere, dar există mai multe teorii cu privire la modul în care a apărut.
Una dintre povești spune că a fost creat de cavalerii mongoli în timpul campaniilor lor militare, care își puneau bucăți de carne sub șeile cailor lor pentru a le mărunți în timpul călătoriilor și pentru a le face mai ușor de mâncat.
O altă teorie sugerează că a fost creat în secolul al XIX-lea în restaurantele din Paris.
- 2 gălbenuşuri de ou
- 2 linguri muştar de Dijon
- 50 ml ulei de măsline
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 4 linguri capere, clătite cu apă
- 4 fire de pătrunjel, tăiate mărunt
- piper negru proaspăt măcinat
- 625 g vrăbioară de vită proaspătă, tocată mărunt
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, din sticlă sau inox, se amestecă gălbenuşurile cu muştarul, apoi se adaugă treptat uleiul. Se pun şi celelalte ingrediente şi se amestecă.
Se formează o ruladă mare sau mai multe plăcinţele.
Pofta buna!
poate iti place si:
Biftec tartar
Biftec tartar din: muschi de vaca, oua, verdeata, piper, ceapa, unt, boia de ardei, sare. Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 5 ouă 1 legătură verdeaţă 2 g piper pisat 200 g ceapă 60 g unt 5 g boia de ardei 25 g sare Mod de preparare: Muşchiul de vacă se curăţă de grăsime […]
Pofta buna!