din: fenicul, prosciutto, parmezan, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, rucola. Carpaccio de fenicul este un aperitiv elegant și gustos, care îmbină subtilitatea feniculului cu savoarea prosciutto-ului, parmezanul ras și aroma uleiului de măsline extravirgin și a sucului de lămâie. Această rețetă ușor de preparat este perfectă pentru […]
Biftec la tava
PrinteazaBiftec la tava din: muschi de vita, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg muşchi de vacă
- unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Biftec la tava: Curăţăm muşchiul de grăsimea de prisos şi de tendoane. Tăiem felii in curmezişul fibrelor.
Punem fiecare bucată în mijlocul unui şervet ud şi netezim cu ciocanul. Apoi tragem capetele şervetului şi le învîrtim.
Scoatem bucata din şervet şi o legăm cu sfoară subţire, dîndu-i o formă perfect rotundă.
Cu 15-20 minute înainte de a servi biftecul, topim într-o tigaie de fier cu pereţii subţiri o bucată mică de unt şi, la foc viu, îl lăsăm să se rumenească.
Punem în tigaie biftecul, presărat cu puţin piper pe o parte şi pe alta. Rumenim biftecul pe amîndouă părţile. Nu punem unt mult, deoarece se arde şi dă fripturii gust amar.
Tragem tigaia pe marginea plitei, la foc mic, frigem bucăţile de muşchi complet sau, după gust, le lăsăm puţin în sînge.
Cînd biftecul este gata, îi dăm sare şi îl scoatem pe o farfurie fierbinte (friptura de vacă se serveşte totdeauna pe farfurie fierbinte, deoarece grăsimea se sleieşte repede şi miroase a seu).
Turnăm peste muşchi sucul lui, presărăm hrean ras şi servim cu cartofi prăjiţi.
Pofta buna!
Friptură de Rață cu Legume de Sezon
din: piept de rata, sare, piper, ulei de masline, legume, rozmarin, usturoi, miere. Descoperiți rafinamentul și bogăția gusturilor cu această rețetă, o adevărată simfonie culinară ce combină textura suculentă a cărnii de rață cu prospețimea și diversitatea legumelor de sezon. Această rețetă nu numai că este o opțiune […]
Imi place biftecul; o delicatesa.