Biftec
PrinteazaBiftec din: carne de vitel, ulei sau unt, piper, sare.
- 1 kg carne viţel (sau mânzat)
- 2-4 linguri ulei (sau unt)
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Carnea este de preferat să fie macră şi chiar cu puţină grăsime. Se taie perpendicular pe fibră şi groasă de maximum 1 cm. Fiecare bucată se bate pe ambele părţi cu ciocanul sau (preferabil) cu o sticlă (cu gura unei sticle de bere). Se presară cu sare şi piper şi se lasă cam o oră la aer. Se pune apoi la prăjit într-o tigaie cu mai mult ulei (preferabil unt) fierbinte.
Se prăjeşte bine pe ambele părţi.
Dintre numeroasele variante menţionăm: carnea se frige într-o tigaie de teflon, cu foarte putin ulei; când este servită, peste fiecare bucată de carne se pune un ou ochi; când este servită, peste carne se pune un cubulet de unt şi multă verdeaţă tocată (pătrunjel, mărar, cimbru, busuioc etc.).
Traditional, biftecul se serveşte cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată (de orice fel).
Pofta buna!