Bigilla

Printeaza

BigillaO reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita.

preparat specific maltez

Ingrediente:

  • 500 g fasole fava uscată
  • o jumătate de cană de ulei de măsline
  • o lămîie
  • un ardei iute roşu
  • 8 căţei de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • frunze de mentă
  • măghiran

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat timp de 24 de ore, schimbîndu-i apa cel puţin de trei ori. Se lasă apoi la fiert într-o oală cu apă rece timp de o oră şi jumătate.

Cînd s-a înmuiat fasolea, se scurge şi apoi se zdrobeşte foarte bine. Se adaugă uleiul de măsline, sucul de lămîie, ardeiul iute şi căţeii de uisturoi zdrobiţi, pătrunjelul, menta, maghiranul şi sarea.

Crema de fasole se serveşte atît rece, cît şi caldă, pefelii de pîime prăjită, sau în loc de garnitură.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/bigilla html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.