Bigus
PrinteazaBigus din: varza, slanina, crenvursti, salam afumat, untura, piper.
Ingrediente:
- 1 varză acră mijlocie
- 150 g slănină (sau piept) afumată tăiată cuburi
- 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi
- 150 g salam afumat (orice fel de salam fără usturoi) tăiat cuburi
- 2 linguri untură
- piper pisat
Mod de preparare:
Bigus: Se taie varza foarte subţire; dacă este prea acră sau prea sărată, se spală în apă.
Se pune la prăjit în untura înfierbîntată, împreună cu cuburile mici de slănină, salam şi crenvurşti.
Se prăjeşte amestecînd mereu cu lingura şi adăugînd o lingură, două, de apăşi piperul.
Cînd totul s-a prăjit bine, se dă la cuptorpentru 1/2 oră.
Pofta buna!