Bile dulci din curmale
PrinteazaBile dulci din curmale din: curmale, portocala, miere, scortisoara, lapte, migdale dulci sau nuci.
- 250 g curmale
- coajă rasă de la o portocală
- 5 linguri miere
- scorţişoară pisată
- 4 linguri lapte dulce
- migdale dulci (nuci)
Mod de prejparare:
Se scot sâmburii şi coaja (dacă are pojghiţa zaharisită)) se îndepărtează. Se taie foarte mărunt cu un cuţit bine ascuţit şi se amestecă cu coaja rasă de portocală.
Se adaugă scorţişoara, laptele şi mierea, apoi migdalele pisate mărunt, treptat. Compoziţia este gata atunci când se pot forma pe blatul de lemn mici bile.
Blatul de lemn, se acoperă cu migdale foarte fin mărunţite, după preferinţă, amestecate şi cu puţin zahăr pudră.
Se dau bilele prin migdalele fin mărunţite şi se lasă la rece
Pofta buna!