Bile dulci din curmale

Printeaza

Bile dulci din curmale din: curmale, portocala, miere, scortisoara, lapte, migdale dulci sau nuci.

Ingrediente:Bile dulci din curmale

  • 250 g curmale
  • coajă rasă de la o portocală
  • 5 linguri miere
  • scorţişoară pisată
  • 4 linguri lapte dulce
  • migdale dulci (nuci)

 

Mod de prejparare:

Se scot sâmburii şi coaja (dacă are pojghiţa zaharisită)) se îndepărtează. Se taie foarte mărunt cu un cuţit bine ascuţit şi se amestecă cu coaja rasă de portocală.

Se adaugă scorţişoara, laptele şi mierea, apoi migdalele pisate mărunt, treptat. Compoziţia este gata atunci când se pot forma pe blatul de lemn mici bile.

Blatul de lemn, se acoperă cu migdale foarte fin mărunţite, după preferinţă, amestecate şi cu puţin zahăr pudră.

Se dau bilele prin migdalele fin mărunţite şi se lasă la rece

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.