Bilute de cartofi
PrinteazaBilute de cartofi din: cartofi, verdeata, oua, unt, faina, pesmet, sare, piper, cascaval, smantana, maioneza, marar.
- 4 cartofi
- 1 legătură verdeaţă
- 3 ouă
- 30 g unt
- făina
- pesmet
- sare
- piper
- 100 g caşcaval
Pentru sos:
- 5 linguri smântână
- 1 lingură maioneză
- 2 linguri mărar tocat
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Scurgi cartofii, îi pasezi împreună cu untul şi laşi piureul să se răcească. Adaugi verdeaţa tocată, un ou, sare şi piper după gust, apoi omogenizezi.
Tai caşcavalul în cuburi de 2 cm.
Cu mâinile presărate cu făină, modelezi câte o lingură de compoziţie, pui caşcaval în mijloc şi formezi bile pe care le dai la rece 10-15 minute.
Treci bilele prin făină, prin ouăle bătute cu un praf de sare, apoi prin pesmet, din nou prin ou şi pesmet. Le prăjeşti în ulei încins, până devin aurii.
Le serveşti împreună cu sosul obţinut prin amestecarea ingredientelor.
Pofta buna!