Bilute de cartofi

Printeaza

Bilute de cartofi din: cartofi, verdeata, oua, unt, faina, pesmet, sare, piper, cascaval, smantana, maioneza, marar.

Ingrediente:Bilute de cartofi

  • 4 cartofi
  • 1 legătură verdeaţă
  • 3 ouă
  • 30 g unt
  • făina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 100 g caşcaval

Pentru sos:

  • 5 linguri smântână
  • 1 lingură maioneză
  • 2 linguri mărar tocat
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Decojeşti cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Scurgi cartofii, îi pasezi împreună cu untul şi laşi piureul să se răcească. Adaugi verdeaţa tocată, un ou, sare şi piper după gust, apoi omogenizezi.

Tai caşcavalul în cuburi de 2 cm.

Cu mâinile presărate cu făină, modelezi câte o lingură de compoziţie, pui caşcaval în mijloc şi formezi bile pe care le dai la rece 10-15 minute.

Treci bilele prin făină, prin ouăle bătute cu un praf de sare, apoi prin pesmet, din nou prin ou şi pesmet. Le prăjeşti în ulei încins, până devin aurii.

Le serveşti împreună cu sosul obţinut prin amestecarea ingredientelor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.