Bilute dulci si crocante
PrinteazaBilute dulci si crocante din: zahar, lapte, unt, cacao, esenta de vanilie, fulgi de ovaz, unt de arahide, nuca de cocos.
- 2 căni zahăr
- 1/2 cană lapte
- 1/2 cană unt nesărat
- 4 linguri cacao
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 3 căni fulgi de ovăz
- 1/2 cană unt de arahide
- 1/2 cană nucă de cocos
Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu laptele, untul şi cacaua pe baie de abur, până dau în clocot, lei apoi vasul de pe foc şi adaugi esenţa de vanilie. Pui într-un castron fulgii de ovăz, untul de arahide şi fulgii de cocos.
Torni peste ele siropul fierbinte şi amesteci cu lingura, lei câte o linguriţă de compoziţie şi formezi biluţe, cu mâinile unse. Le aşezi pe hârtie de copt.
Le laşi să se răcească, apoi le păstrezi în frigider până la servire.
Pofta buna!