Biryani cu carne de caprioara

Printeaza

Incepând din anul 1834, aproximativ 500 000 de indieni, în special din regiunile Bihar şi Uttar Pradesh, au emigrat în Mauritius pentru a lucra.

Pe lângă limba şi cultura lor, ei au adus şi mâncărurile indiene specifice, printre care biryani.

Mauritius este însă o fostă colonie franceză, francezii fiind cei care au adus în această insulă căprioarele, pe care le vânau, preparând din ele adevărate delicii gastronomice.

De aceea, până în ziua de astăzi locuitorii din Mauritius sunt mari iubitori de carne de vânat.

In India cele mai gustoase feluri de biryani sunt delicate şi subtil aromate. Carnea se marinează într-un amestec de usturoi şi iaurt, apoi se prăjeşte pe jumătate.

După aceea, se pun într-o cratiţă straturi alternative de carne şi orez fiert pe jumătate şi se fierbe, cu capac, la foc mic.

Secretul acestei mâncări constă într-o bună coordonare a timpilor de fierbere. în final, carnea trebuie să fie făcută, iar orezul să nu fie prea fiert.

In Mauritius, ca şi în Africa de Sud, biryani este o mâncare mai condimentată, în locul orezului folosindu-se cartofii. Când este gata, mâncarea se serveşte în vasul în care a fost preparată.

 

Biryani cu carne de caprioara

Biryani cu carne de caprioara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.