Biryani de pui
PrinteazaMarinează 500g piept de pui tăiat mărunt într-un amestec de: 200g de iaurt, sare, boia, 1 linguriţă ghimbir ras, 1 linguriţă usturoi ras, 1 linguriţă Garam Maşala, 1 linguriţă curcuma. După ce amesteci carnea cu marinada, las-o o oră la frigider. Spală bine 300g de orez basmati şi lasă-l în apă caldă pentru 1/2 oră.
Intr-o oală mică, încălzeşte 2 linguri de ulei şi adaugă orezul scurs. Amestecă până când apa se evaporă. Adaugă 3 pahare de apă, 3 frunze de dafin, 1 linguriţă curcuma şi sare. Dă la foc mediu – mare până când începe să fiarbă.
Apoi dă focul la foarte mic şi lasă cam 10 minute. Nu amesteca în acest timp. închide focul, acoperă oala şi mai lasă 10-15 minute până se absoarbe tot lichidul.
Incălzeşte 3 linguri de ulei într-o tigaie, adaugă 1 linguriţă Garam Maşala şi prăjeşte 1 minut. Adaugă ceapa, căleşte-o puţin, adaugă 2 linguriţe de ghimbir ras, usturoi, pudră de coriandru, curcuma, boia şi 3 roşii mărunţite. Amestecă şi găteşte pentru 5 minute la foc mediu.
Adaugă puiul marinat şi 1 cană de apă şi găteşte la foc mic până ce puiul e făcut. Dacă sosul e prea gros, adaugă puţină apă. La final, pune orezul în sos şi amestecă.
Inchide focul şi lasă acoperit 10 minute, pentru ca orezul să absoarbă din sos. Presară 1 mână de alune caju prăjite şi ornează cu castraveţi sau ardei roşii.
Biryani de pui
Poftă bună!