Biryani

Printeaza

BiryaniBiryani este o mâncare indiană care conţine un amestec aromat si delicios de condimente, orez basmati, carne, legume şi iaurt. Printre condimentele folosite cu precădere pentru biryani se numără cuişoarele, cardamomul, scorţişoara, foile de dafin, coriandrul, menta, ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Un biryani excelent se obţine dacă orezul este colorat în auriu cu ajutorul câtorva fire de şofran. De asemenea, se poate prepara şi cu carne de vită, miel, pui si chiar de capră sau, de ce nu, peşte, carne de prepeliţă, căprioară sau iepure sălbatic. Varianta vegetariană cuprinde de obicei conopidă, mazăre, morcovi şi cartofi.

Prepararea acestui fel de mâncare necesită destul de mult timp şi o bună coordonare. Carnea se marinează, iar orezul se fierbe pe jumătate. Apoi, cele două ingrediente se prăjesc separat. în cele din urmă, orezul şi carnea, sau legumele, se aşază în straturi într-un vas de lut, cunoscut sub numele de dum.

In mod tradiţional, biryani se serveşte cu raita (un sos de iaurt cu castraveţi), korma (un curry mai puţin iute) sau brinjal (vinete). Se spune că nababii, guvernatorii provinciilor indiene, îşi asortau turbanele cu felul de biryiani pe care urmau să-l servească la cină.

Biryani

Biryani

Biryani

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.