Biscotti cu cacao
PrinteazaBiscotti cu cacao din: faina integrala, cacao, praf de copt, sare, scortisoara, alune, cirese, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, cafea, coaja de lamaie, coaja de portocala.
- 2 cani faina integrala
- 1/4 cana cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 cana de alune feliate
- 1 cana de cirese uscate
- 3 oua mari
- 3/4 cana zahar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 nuca de unt
- 2 linguri cafea filtru
- coaja de lamaie sau portocala rasa
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele pudră într-un castron: cacao şi făina, praful de copt, sarea, scorţişoara.
Adăugaţi nuca, coaja de citrice şi vişinele din vişinată. într-un alt castron, bateţi ouăle cu zahărul şi vanilia.
Turnaţi amestecul de prafuri în cel de ouă şi amestecaţi bine până obţineţi o cocă.
Scoateţi coca pe planşetă sau masa din bucătărie şi frământaţi-o de câteva ori.
Daţi-i o formă de “buturugă”, lungă şi subţire, cam de vreo 10 cm grosime.
Puneţi „buturuga” în tava căptuşită cu hârtie de copt şi coaceţi-o circa 30 minute, până devine aurie şi tare la pipăit.
Scoteti-o şi lăsaţi-o să se usuce.
După ce s-a răcit, tăiaţi-o longitudinal cu un cuţit de pâine, obţinând 4 fâşii cam de 2,5 cm grosime.
Pe acestea le tăiaiţi în felii individuale. Puneţi feliile astfel obţinute înapoi în tava căptuşită cu pergament şi mai coaceţi încă 12-14 minute.
Biscotti cu cacao
Pofta buna!