Biscotti cu cacao

Printeaza

Biscotti cu cacao din: faina integrala, cacao, praf de copt, sare, scortisoara, alune, cirese, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, cafea, coaja de lamaie, coaja de portocala.

Ingrediente:Biscotti_cu_cacao

  • 2 cani faina integrala
  • 1/4 cana cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 cana de alune feliate
  • 1 cana de cirese uscate
  • 3 oua mari
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 nuca de unt
  • 2 linguri cafea filtru
  • coaja de lamaie sau portocala rasa

 

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele pu­dră într-un castron: cacao şi făina, praful de copt, sarea, scorţişoara.

Adăugaţi nuca, coaja de citrice şi vişinele din vişinată. într-un alt cas­tron, bateţi ouăle cu zahărul şi vani­lia.

Turnaţi amestecul de prafuri în cel de ouă şi amestecaţi bine până obţineţi o cocă.

Scoateţi coca pe planşetă sau masa din bucătărie şi frământaţi-o de câteva ori.

Daţi-i o formă de “buturugă”, lungă şi sub­ţire, cam de vreo 10 cm grosime.

Puneţi „buturuga” în tava căptu­şită cu hârtie de copt şi coaceţi-o circa 30 minute, până devine aurie şi tare la pipăit.

Scoteti-o şi lăsaţi-o să se usuce.

După ce s-a răcit, tăiaţi-o longitudinal cu un cuţit de pâine, obţinând 4 fâşii cam de 2,5 cm grosime.

Pe acestea le tăiaiţi în felii individuale. Puneţi feliile astfel obţinute înapoi în tava căptuşită cu pergament şi mai coaceţi încă 12-14 minute.

Biscotti cu cacao

Biscotti_cu_cacao

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.