Biscotti cu migdale, cicolata si portocale

Printeaza

Biscotti cu migdale, cicolata si portocale din: migdale, faina, bicarbonat, sare, zahar tos, portocala, oua, ciocolata.

Ingrediente:Biscotti cu migdale, cicolata si portocale

  • 1/4 cană (cu volumul de 300 ml) migdale crude
  • 2 căni făină albă
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 cană zahăr tos
  • coaja rasă de la 1/2 portocală
  • 6 ouă de mărime medie
  • 100 g ciocolată cu lapte tocată mărunt

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 170°C, presari migdalele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le prăjeşti pentru 7 minute, apoi le laşi să se răcească. Laşi întregi 1/2 din cantitate, iar pe celelalte le macini până obţii făină. Cerni într-un castron făina, bicarbonatul şi sarea.

Adaugi zahărul, migdalele măcinate şi coaja de portocală, apoi 4 ouă, 2 gălbenşuri, migdalele întregi şi ciocolata. Frămânţi un aluat tare, omogen, nelipicios. îl împărţi în 4 bucăţi egale, din care rulezi 4 suluri de lungimea tăvii de aragaz şi groase de 4 cm.

Aşezi sulurile în tavă, le aplatizezi uşor cu palma, le ungi cu albuşul rămas şi le coc la foc mediu, 25-30 de minute.

Le scoţi pe un fund de lemn să sc răcească, iar când sunt căldtiţe tai felii oblice, pe diagonală, de 1 cm grosime. Le aşezi în tavă culcate şi le usuci la 140°C, 25-30 de minute, până se rumenesc. Le poţi consuma pe parcursul a 2 săptămâni.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.