Biscotti cu migdale, cicolata si portocale
PrinteazaBiscotti cu migdale, cicolata si portocale din: migdale, faina, bicarbonat, sare, zahar tos, portocala, oua, ciocolata.
- 1/4 cană (cu volumul de 300 ml) migdale crude
- 2 căni făină albă
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă sare
- 1 cană zahăr tos
- coaja rasă de la 1/2 portocală
- 6 ouă de mărime medie
- 100 g ciocolată cu lapte tocată mărunt
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 170°C, presari migdalele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le prăjeşti pentru 7 minute, apoi le laşi să se răcească. Laşi întregi 1/2 din cantitate, iar pe celelalte le macini până obţii făină. Cerni într-un castron făina, bicarbonatul şi sarea.
Adaugi zahărul, migdalele măcinate şi coaja de portocală, apoi 4 ouă, 2 gălbenşuri, migdalele întregi şi ciocolata. Frămânţi un aluat tare, omogen, nelipicios. îl împărţi în 4 bucăţi egale, din care rulezi 4 suluri de lungimea tăvii de aragaz şi groase de 4 cm.
Aşezi sulurile în tavă, le aplatizezi uşor cu palma, le ungi cu albuşul rămas şi le coc la foc mediu, 25-30 de minute.
Le scoţi pe un fund de lemn să sc răcească, iar când sunt căldtiţe tai felii oblice, pe diagonală, de 1 cm grosime. Le aşezi în tavă culcate şi le usuci la 140°C, 25-30 de minute, până se rumenesc. Le poţi consuma pe parcursul a 2 săptămâni.
Pofta buna!