Biscuiti cu alune de padure – deliciosi
PrinteazaBiscuiti cu alune de padure din: alune de padure, faina, zahar, albusuri si extract de vanilie.
- 850 g alune de padure
- 50 g faina
- 200 g zahar
- 2 albusuri
- 1/2 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi late. Rumeneste alunele de padure intr-o tigaie mare, fara ulei, apoi marunteste-le intr-un robot de bucatarie sau intr-o rasnita.
Amesteca-le cu faina si cu zahar. Bate bine albusurile pana obtii o spuma moale si pufoasa, apoi incorporeaza, cu miscari delicate, ingredientele uscate si vanilia.
Cu ajutorul unei linguri, toarna compoziţie pe tavă pentru a forma biscuiţi, lăsând spaţiu suficient între ei. Dă-i la cuptor 8-10 minute, până când încep să se rumenească.
Lasă-i 10 minute să se răcească, apoi scoate-i din tavă şi răceşte-i complet pe un grătar pentru prăjituri. Păstrează-i într-o cutie pentru biscuiţi până la 3 săptămâni.
Biscuiti cu alune de padure
Pofta buna!
Pare o combinatie buna intre vegetal si dulce, insa la fel de buna dintre salbaticia paduri(gustul) si bunatatea preparatelor facute in casa, motiv pentru care sunt cu adevarat incantat.