Biscuiti cu alune de padure – deliciosi

Printeaza

Biscuiti cu alune de padure din: alune de padure, faina, zahar, albusuri si extract de vanilie.

Ingrediente:Biscuiti_cu_alune_de_padure

  • 850 g alune de padure
  • 50 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi late. Rumeneste alunele de padure intr-o tigaie mare, fara ulei, apoi marunteste-le intr-un robot de bucatarie sau intr-o rasnita.

Amesteca-le cu faina si cu zahar. Bate bine albusurile pana obtii o spuma moale si pufoasa, apoi incorporeaza, cu miscari delicate, ingredientele uscate si vanilia.

Cu ajutorul unei linguri, toarna compoziţie pe tavă pentru a forma biscuiţi, lăsând spaţiu suficient între ei. Dă-i la cuptor 8-10 minute, până când încep să se rumenească.

Lasă-i 10 minute să se răcească, apoi scoate-i din tavă şi răceşte-i complet pe un grătar pentru prăjituri. Păstrează-i într-o cutie pentru biscuiţi până la 3 săptămâni.

Biscuiti cu alune de padure

Biscuiti_cu_alune_de_padure

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pare o combinatie buna intre vegetal si dulce, insa la fel de buna dintre salbaticia paduri(gustul) si bunatatea preparatelor facute in casa, motiv pentru care sunt cu adevarat incantat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.