Biscuiti cu alune de padure

Printeaza

O reteta de biscuiti cu alune de padure din: zahar, faina, esenta de vanilie, albusuri, alune, ciocolata cu lapte, esenta de rom si unt.

Ingrediente:Biscuiti cu alune de padure

  • 250 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2-3 picături esenţă de vanilie
  • 5 albuşuri
  • 350 g alune zdrobite

Pentru glazură:

  • 300 g ciocolată cu lapte
  • o lingură esenţă de rom
  • 15 g unt

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi se mai bat 10-15 minute, până se desface bezeaua de pe tel. Se adaugă alunele măcinate şi se încor­porează cu atenţie să nu se lase. Se toarnă în forme sau se asază cu poşul în tavă, după bunul plac.

Biscuiţii se coc în cuptor cu uşa închisă în primele 20 de minute, iar la final se usucă cu uşa întredeschisă. Separat, se taie ciocolata cubuleţe şi se topeşte la baie de aburi. Se adaugă untul moale şi aroma de migdale sau romul. Se scot biscuiţii, se glazurează cu ciocolata şi pe deasupra se ornează cu alune măcinate.

Biscuiti cu alune de padure

Biscuiti cu alune de padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.