Biscuiti cu anacard si gem de capsuni
PrinteazaBiscuiti cu anacard si gem de capsuni din: făină de grâu, zahăr pudră, unt, anacard măcinat, glazură de unt vanilat, esenţă de migdale, gem de căpşuni, căpşuni.
- 100 g făină de grâu
- 100 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 100 g anacard măcinat
- o ceşcuţă mică glazură de unt vanilat
- 3 picături esenţă de migdale
- 2 linguri gem de căpşuni
- căpşuni pentru decor
Mod de preparare:
Se freacă untul spumă cu zahărul. Se adaugă esenţa de migdale, făina şi miezul de anacard (măcinat) şi se amestecă bine.
Cu mâinile trecute prin făină (spre a nu se lipi compoziţia) se întinde un aluat pe un platou de lemn, într-un strat nu mai. gros de o jumătate de centimetru.
Se taie rondele, cu diametrul de doi centimetri. Jumătate din rondele obţinute se presează cu degetul la mijloc, pentru a se obţine o formă convexă.
Se pun într-o tavă în cuptor, la foc iute, având grijă să rămână suficient spaţiu între ele pentru a nu se lipi una de alta.
Se scot după circa douăzeci şi cinci de minute; Se aşază pe platoul de servire un strat din rondele drepte şi se’toarnă peste ele o glazură de zahăr vanilat.
Deasupra se pune un strat din rondele convexe, având grijă ca adâncitura să fie înspre fundul platoului de servire. în adâncituri se toarnă geniul şi se decorează cu fructele natur.
Pofta buna!