Biscuiti cu anason
PrinteazaO reteta delicioasa de biscuiti cu anason din: faina, margarina, galbenusuri, zahar vanilat, anason si suc de lamaie.
- 350 g faina
- 200 g margarina
- 2 galbenusuri mari (sau 3 mai mici)
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- 75 g zahar pudra
- 1/2 lingurita cu anason praf
pentru bezea:
- 2 albusuri (sau 3, daca ouale sunt mai mici)
- 5 linguri cu zahar
- 1/2 lingurita cu suc de lamaie
Mod de preparare:
Frământă un aluat din toate ingredientele de mai sus şi întinde o foaie nu prea groasă. Decupează forme rotunde şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pentru bezea, bate albuşurile până ce spuma stă băţ. Adaugă zahărul şi bate până ce se topeşte. La final, adaugă zeama de lămâie şi pune spuma într-un cornet.
Cu îndemânare, pune un dop de bezea pe fiecare rondelă de aluat.
Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o jumătate de oră. Dacă bezeaua se îngălbeneşte, întredeschide uşa cuptorului. Scoate tava şi lasă biscuiţii 5-10 minute înainte de a le aşeza pe un platou.
Biscuiti cu anason
Pofta buna!