Biscuiti aperitiv
PrinteazaBiscuiti aperitiv din: faina, unt, smantana, ou, cascaval, sunca, sare.
- 350 g făină
- 250 g unt
- 200 g smântână
- 1 ou
- 150 g caşcaval
- 200 g şuncă slabă
- sare
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron. Mixezi într-un bol untul moale, aflat la temperatura camerei, împreună cu smântână şi puţină sare. Inveleşti aluatul în folie de polietilenă şi îl păstrezi în frigider pentru 12 ore.
A doua zi, presari pe masa de lucru un strat fin de făină şi întinzi o foaie din aluat. Cu o formă zimţată, decupezi din aluat pătrate. Ungi cu ou bătut biscuiţii, apoi îi aşezi într-o tavă uscată.
Tai şunca în felii subţiri, apoi în pătrate de mărimea biscuiţilor. Pe fiecare biscuit, pui câte o bucată de şuncă. Ungi din nou cu ou şi lipeşti o steluţă din aluat. Ungi din nou şi presari caşcaval ras.
Coci biscuiţii în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10-15 minute, până se rumenesc. Ii laşi să se răcească pe un grătar.
Biscuiti aperitiv
Pofta buna!