Biscuiti bicolori
PrinteazaBiscuiti bicolori din: margarina, zahar, oua, cacao, rom, praf de copt, faina, lapte.
- 200 g margarină pentru prăjituri
- 150 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 1 esenţă de portocale
- 2 linguri cacao
- 1 esenţă de rom
- 1/2 plic praf de copt
- 600 g făină
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Margarina, la temperatura camerei, o baţi cu mixerul până obţii o pastă. Adaugi zahărul pudră, laptele, praful de copt şi ouăle şi mixezi în continuare.
Incorporezi făina treptat şi, când se îngroaşă, începi să frămânţi aluatul. Trebuie să fie omogen, nu foarte tare.
Il împărţi în două, o parte o frămânţi cu cacaua şi esenţa de rom şi a doua, cu esenţa de portocale. Dai aluaturile la frigider 20 de minute.
Presari făină pe masă şi întinzi două foi, pe care le aşezi una peste alta, adică foaia cu cacao peste cea albă şi rulezi. Dai la frigider pentru încă o jumătate de oră.
Scoţi rulada şi tai din ea 12 felii. Le aşezi în tava în care ai pus hârtie de copt, la distanţă unele de altele. Coci biscuiţii în cuptorul preîncălzit 30 de minute şi îi scoţi când se rumenesc pe margini.
Repeţi procedura cu aluatul rămas, care stă la frigider cât se coc primii biscuiţi.
Pofta buna!