Biscuiti cu bomboane

Printeaza

Biscuiti cu bomboane din: făină (jumătate făină manitoba şi jumătate făină 00), unt, zahar, ou, coaja de lamaie, praf de copt, sare, bomboane tari.

Ingrediente:

  • 350 g făină (jumătate făină manitoba şi jumătate făină 00)
  • 125 g unt
  • 125 g zahăr
  • 1 ou mare
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • bomboane tari

 

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteci făina cu zahărul, untul, oul, sarea, coaja de lămâie şi praful de copt.

Frămânţi bine, până rezultă un aluat omogen. Aluatul rezultat îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider pentru cel puţin 20 de minute. între timp iei bomboanele şi le spargi cu ciocanul de carne.

Bomboanele pot fi de orice culoare. După ce aluatul a stat suficient în frigider, îl iei şi îl întinzi pe o suprafaţă dată cu făină şi îl tai cu o formă de steluţă, mai mare. Apoi, steluţele poţi să le tai cu alte forme mai mici.

Pui steluţele într-o tavă, iar în mijloc pui bomboane sparte.

Dacă doreşti să prinzi în brad aceste steluţe, cu ajutorul unei scobitori faci o mică gaură într-o parte.

Tava o dai la cuptor, până ce biscuiţii prind o culoare ca­ramel.

După ce biscuiţii s-au răcit, pui fiecăruia pâte un şnur subţire sau chiar aţă, în fiecare gaură făcută înainte, apoi pot fi prinşi în brad.

Foarte tiu ni. de mâncat sunt a doua zi, când încep să se înmoaie.

 

Biscuiti cu bomboane

Biscuiti_cu_bomboane

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.