Biscuiti din cereale incoltite din: hrisca, grau, stafide, tarate, scortisoara, nucsoara, vanilie, sare, cacao, miere. Ingrediente: 1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron stafide hidratate 2 liguri tarate psyllium 1 lingurita scortisoara 1 lingurita nucsoara 1/4 betisor vanilie 1/4 lingurita sare 1 castron cacao 2 linguri de miere Mod de preparare: […]
Biscuiţi cu cereale – reteta rapida
PrinteazaBiscuiti cu cereale: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz, orez, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat.
- 250 g unt
- 250 g zahăr tos
- două ouă
- 500 g fulgi de ovăz
- 375 g orez expandat
- 250 g făină
- o linguriţă cu praf de copt
- un sfert de linguriţă cu sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun untul, sarea, zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se mixează până capătă aspectul unei creme, apoi se adaugă ouăle pe rând, mixând bne după fiecare. Se pun fulgii de ovăz, orezul expandat, praful de cop şi făina.
Se amestecă bine cu o lingjră sau se mixează până se încorporează toate ingredientele, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 20 de minute.
Se ia compoziţie cu o lingură, se formează bile şi se aşază la distanţă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă.
Se scot cu o paletă cu găuri şi se aşază pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească complet.
Biscuiţi cu cereale
Pofta buna!
poate iti place si:
Biscuitii de ovaz
Biscuiţii de ovăz sunt o specialitate britanică, ovăzul fiind singurul tip de cereale care poate fi cultivat cu succes în clima rece şi umedă din Scoţia, Irlanda şi nordul Angliei. Iniţial doar o specialitate regională, biscuiţii se vând astăzi în Marea Britanie şi Statele Unite, deoarece s-a descoperit că ovăzul reduce nivelul colesterolului. In Scoţia, […]
Pofta buna!
Imi plac biscuitii astia