Biscuiţi cu cereale

Printeaza

O reteta de biscuiti cu cereale din: unt, lapte condensat, miere, fulgi de porumb, fulgi de ovaz, faina, amestec pentru budinca de canilie si bicarbonat de sodiu.

Ingrediente:Biscuiţi cu cereale

  • 1 pahet de unt de 250 g
  • 200 g de lapte condensat
  • 175 g miere
  • 175 g fulgi de porumb, plus cativa extra
  • 175 g fulgi de ovaz
  • 250 g faina
  • 100 g amestec pentru budinca de vanilie
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4 şi se tapetează cu hârtie de copt mai multe tăvi. Se topesc untul, laptele condensat şi mierea într-o cratiţă mare. Se zdrobesc grosier cu mâinile fulgii de porumb într-un castron, apoi se adaugă amestecând fulgii de ovăz, făina, pudra pentru budinca de vanilie, bicarbonatul şi se amestecă foarte bine.

Odată ce s-a topit totul în cratiţă, se ia de pe foc şi se adaugă amestecând ingredientele uscate. Se ia cu lingura compoziţie şi se pune pe hârtia de copt. Se presară cu câţiva fulgi de porumb zdrobiţi şi se presează uşor fiecare biscuit cu mana.

Se coc 12-15 minute pana sunt rumeni. Se racesc pe un gratar de prajituri.

Biscuiţi cu cereale

Biscuiţi cu cereale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.