Biscuiţi cu ciocolată albă
PrinteazaO reteta de biscuiti cu ciocolata alba din: unt, zahar, ou, extract de vanilie, faina, pudra si ciocolata alba.
- 140 g de unt moale
- 175 g de zahar
- 1 ou
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 225 g faina, amestecata cu 1/2 lingura praf de copt
- 85 g pudra pentru budinca de vanilie
- 85 g de ciocolata alba, tocata marunt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se tapetează trei tăvi cu hârtie de copt. Se amestecă untul cu zahărul folosind un robot de bucătărie. Apoi se adaugă oul şi vanilia şi se mixează în continuare. Se combină făina cu pudra pentru budincă, apoi se încorporează în amestecul deja format.
Pentru a adăuga şi ciocolata, se scoate aluatul din bolul robotului şi se frământă cu mâna. Se formează biluţe de aluat (mai mici decât o nucă), care se aşază în tăvile pregătite, lăsând spaţii între ele pentru a se extinde. Se apasă uşor fiecare biscuit, cu ajutorul degetelor.
Se dau la cuptor 12-15 minute până devin aurii. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri.
Biscuiţi cu ciocolată albă
Pofta buna!