Biscuiti crant
PrinteazaBiscuiti crant din: oua, zahar, faina, unt, cacao, vanilie, amoniac, rom, alune.
- 4 ouă
- 400 g zahăr
- 1 kg făină
- 1 cană cu lapte
- 200 g unt
- 3 linguri de cacao
- esenţă de vanilie
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 1 pliculeţ cu amoniac
- esenţă de rom
Pentru crema:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 1 linguriţă cu amidon
- 2 ceşti cu lapte
- esenţă de rom
- 50 g alune zdrobite
Mod de preparare:
Dizolvă amoniacul în laptele cald. Freacă ouăle cu zahărul, untul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi cacaua şi toarnă totul peste făină. Adaugă laptele.
Frământă un aluat (trebuie să fie destul de tare) din toate ingredientele, înveleşte aluatul în folie de plastic şi lasă-l la frigider pentru o oră.
Intinde aluatul într-o foaie groasă şi taie biscuiţi cu un păhărel. Pune-i la copt în cuptorul încins până se rumenesc.
Pentru cremă, amestecă într-o cratiţă gălbenuşurile cu zahărul, esenţa de rom şi amidonul, pune cratiţa pe baie de aburi, amestecă până se îngroaşă puţin şi adaugă laptele fierbinte, puţin câte puţin. Amestecă în continuare până se îngroaşă.
Stinge focul şi lasă să se răcorească.
Unge biscuiţii cu cremă şi lipeşte-i doi câte doi. Cu un cuţit, întinde puţină cremă pe marginile fiecărei perechi de biscuiţi şi tăvăleşte-i prin alunele zdrobite.
Pofat buna!