Biscuiţi cu cremă de branză şi cafea din: faina, praf de copt, cafea, unt, zahar, ou, esenta de vanilie, ciocolata, sare, branza de vaci, cafea, smantana, lichior de cafea.
Ingrediente blat:
300g făină
l/2 linguriţă praf de copt
2 linguri cafea măcinată
100g unt
200 g zahăr
1 ou
l linguriţă esenţă de vanilie
250 g ciocolată
un vârf de cuţit sare
Ingrediente crema:400g brânză de vaci ,150g zahăr,150ml cafea preparată ,100g smântână bine răcită, 2 linguri lichior de cafea.
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă făina cu praful de copt, cafeaua măcinată şi sarea. Se freacă untul cu zahărul până se obţine o pastă.Se adauga oul şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine. Se topeşte 150g ciocolată şi se adaugă în compoziţia cu unt.
Se adaugă făina, puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Se pune apoi ciocolata rămasă, tăiată cubuleţe şi se omogenizează bine compoziţia.
Se ia cu o lingură, din această compoziţie şi se pun într-o tavă, mici moviliţe, care se coc în cuptor, la foc potrivit, timp de 15-20 de minute.
Pentru cremă, se amestecă, într- un castron, folosind un blender, brânza de vaci, zahărul, cafeaua, până ce se obţine o pastă mai groasă.
Se adaugă smântână şi lichiorul de cafea şi se amestecă în continuare încă 3-4 minute, apoi se pune la frigider pentru circa 2 ore.
Crema se serveşte rece în pahare de îngheţată, garnisită cu prăjiturele şi mici cubuleţe de ciocolată.
Tarta cu branza si banane din: biscuiti, zahar, unt, branza, smantana, banana, cacao, frisca. Ingrediente: Pentru bază: 150 g biscuiţi sfărâmicioşi 50 g zahăr 40 g unt Pentru garnitură: 250 g brânză 80 g smântână 50 g zahăr o banană esenţă de vanilie 1/2 linguriţă suc de lămâie un praf sare un ou Pentru servit: […]
Cheesecake cu afine si branza de vaci din: faina, unt, branza, biscuiti, zahar, oua, afine. Ingrediente: 125 g biscuiţi sfărâmicioşi 60 g făină de migdale 50 g unt 500 g brânză de vaci 200 g smântână 200 g zahăr 4 ouă 350 g afine Mod de preparare: Afinele şi 50 g zahăr se pun pe […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.