Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de biscuiti cu crema de ciocolata si cafea din: ciocolata menaj, smantana, unt, cafea, faina, unt, zahar pudra, oua, lamaie si zahar vanilat.
pentru cremă:
- 200 g ciocolată menaj
- 200 ml smântână dulce
- 60 g unt
- 1 ceşcuţă cu cafea
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 300 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 6 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lămâie
Mod de preparare:
une ciocolata ruptă bucăţi într-o crăticioară împreună I cu untul şi cafeaua şi topeşte-o la bain-marie. Adaugă smântână şi lasă compoziţia să se răcească. Pune-o apoi 30 de minute în frigider.
Fierbe ouăle timp de 10 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Răceşte-le şi curăţă-le de coajă. Separă albuşurile de gălbenuşuri şi trece-le pe acestea din urmă prin sită.
Pune într-un castron faina, untul înmuiat la tempera¬tura camerei, zahărul vanilat, zahărul pudră, coaja rasă de la o lămâie, gălbenuşurile şi un praf de sare. Frământă până când obţii un aluat compact. Lasă-1 30 de minute să se odihnească în frigider.
Pune aluatul pe planşeta presărată cu faină şi întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4 mm. Decupează din ea discuri cu diametrul de 10 cm. Aşază-le pe o tavă cu hârtie de copt şi coace-le 10 minute la 180° C.
Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească. Pune cu un poş pe jumătate din ei cremă de ciocolată, acoperă cu biscuiţii rămaşi şi presară-i cu zahăr pudră.
Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea
Pofta buna!