Biscuiti cu crema de cocos
PrinteazaBiscuiti cu crema de cocos din: unt, miere, nesquick, cacao, bicarbonat, zeama de lamaie, faina, oua, frisca, fulgi de cocos, zahar, esenta de rom.
- 100 g unt
- 5 linguri miere
- 3 linguri nesquick
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita bicarbonat
- 5 ml zeama de lamaie
- 200 g faina
- 1 ou
pentru crema:
- 100 ml frisca
- 100 g fulgi de cocos
- 2 linguri zahar
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi untul moale cu mierea, oul şi nesquik, până obţii o compoziţie spumoasă, în care adaugi cacaua, făină şi bicarbonatul stins în zeama de lămâie.
Frămânţi aluatul, îl înve-leşti în folie şi îl păstrezi 1/2 oră în frigider.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5-6 mm şi decupezi biscuiţi cu ajutorul formelor pentru fursecuri.
Aşezi bucăţile de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt, cu o distanţă mică între ei.
Coci biscuiţii în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180°C), pentru 12-13 minute.
Pentru cremă, încălzeşti frişca la foc mediu, iar când începe să fiarbă, presari zahărul şi fulgii de cocos.
Amesteci energic, iei vasul de pe foc şi adaugi esenţă de rom sau aroma preferată.
Ungi biscuiţii reci cu cremă.
Biscuiti cu crema de cocos
Pofta buna!
Biscuiți Aromati cu Lavandă și Lămâie