Biscuiti cu crema de menta
PrinteazaBiscuiti cu crema de menta din: ciocolata de menaj, zahar pudra, faina, faina de orez, sare, unt, zahar, ou, lapte, colorant, esenta de menta.
Pentru decor:
- ciocolată de menaj
- puţin zahăr pudră
Pentru biscuiti:
- 125 g făină
- 30 g făină de orez
- un praf de sare
- 60 g unt
- 60 g zahăr
- 1/2 ou mediu, bătut
- puţin lapte
Pentru crema:
- 45 g unt, moale
- 45 g zahăr pudră
- câţiva stropi de colorant alimentar verde
- câţiva stropi de esenţă de mentă
- o formă rotundă pentru decupat aluatul
- o tavă de copt din teflon
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul, cerne făina, făina de orez şi sarea, într-un castron. Separat, freacă untul cu zahărul. Adaugă oul şi amestecă cu compoziţia de făina. Toarnă laptele, până se leagă aluatul. Frământă uşor.
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. întinde aluatul pe o suprafaţă de lucru tapetată cu făină, până ajunge la o grosime de 0,5 cm, apoi decupează cerculeţe. Rulează aluatul rămas, întinde-l şi decupează iarăşi cerculeţe.
Trebuie să obţii 40. Pune-le în tavă şi coace-le timp de 12-15 minute. Lasă-le să se răcească.
Pentru cremă, freacă bine untul cu zahărul. Adaugă colorantul şi esenţa de mentă şi amestecă bine, apoi lipeşte câte doi biscuiţi cu această cremă.
Topeşte ciocolata în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, introdu-o într-o pungă de ornat şi decorează biscuiţii. Presară puţin zahăr pudră deasupra.
Pofta buna!