Biscuiti cu crema de pastrav cu capere
PrinteazaBiscuiti cu crema de pastrav cu capere din: păstrăvi, otet, foi de dafin, salvie uscată mărunţită, cremă de brânză proaspătă sau brânză topită, iaurt grecesc sau smântână, capere murate, lămâie, pătrunjel, sare, piper alb boabe, biscuiţi aperitiv multicereale
Ingrediente:
- 2 păstrăvi
- 50 ml oţet
- 2 foi de dafin
- 1 vârf de cuţit salvie uscată mărunţită
- 2 linguri cremă de brânză proaspătă sau brânză topită
- 2 linguri iaurt grecesc sau smântână
- 2 linguri capere murate
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper alb boabe
- 3 pachete biscuiţi aperitiv multicereale
Mod de preparare:
Cureţi păstrăvii, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, cu oţetul, boabele de piper, foile de dafin şi salvia.
Il laşi să fiarbă la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute.
Scurgi peştele fiert şi îl dezosezi, îndepărtând totodată pielea şi capul peştelui.
In vasul robotului de bucătărie, pui bucăţile de peşte, zeama de lămâie, caperele scurse, crema de brânză, iaurtul şi pătrunjelul, în prealabil spălat, scurs şi tăiat mărunt.
Mixezi ingredientele până obţii o pastă fină.
Ungi jumătate dintre biscuiţi cu această cremă şi acoperi cu restul de biscuiţi, presându-i uşor.
Este de preferat să-i păstrezi câteva ore în frigider, înainte de a-i oferi spre consum, pentru ca pasta de peşte să înmoaie biscuiţii.
Biscuiti cu crema de pastrav cu capere
Pofta buna!
Asta da aperitiv, smecher rau!