Biscuiţi crocanţi cu anason
PrinteazaBiscuiţi crocanţi cu anason din: faina, zahar, seminte de anason, praf de copt, bicarbonat, oua, sare, lamaie.
Ingrediente:
- 12 căni făină
- 1 cană zahăr
- 1 lingură seminţe de anason
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 6 ouă
- un vârf linguriţă de sare
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
- 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
Se mărunţesc seminţele de anason şi se amestecă cu făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Separat, se bat ouăle şi se adaugă coaja rasă şi sucul de lămâie.
Compoziţia se toarnă peste făină şi se amestecă până se omogenizează. Din aluat se modelează 2 rulouri cu diametrul de 4 cm. Se aşază în tavă. Se coc circa 20-25 minute.
Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi se taie rondele (10-12 mm), se aşază din nou în tavă şi se dau la cuptor (la foc mai mic), 40 de minute. Sunt nişte biscuiţi crocanţi şi delicioşi.
Poftă bună!