Biscuiti crocanti cu mac si smantana
PrinteazaBiscuiti crocanti cu mac si smantana din: făină, praf de copt, mac, zahăr, ou, unt, smântână.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 500 g mac
- 250 g zahăr
- 1 ou
- 250 g unt
- 125 ml smântână
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praf de copt, mac şi zahăr. Se adaugă oul, untul şi smântână şi se frământă aluatul.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se împarte aluatul în două; o jumătate se dă la frigider.
Din cealaltă se întinde o foaie groasă de 4 mm.
Se desenează pe suprafaţa foii de aluat un grătar, cu ajutorul unui cuţit.
Se decupează apoi cu o rotiţă de tăiat mai multe discuri (0 4,5 cm).
Discurile se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la cuptor mp de cca 15 min.
Sunt gata când încep să se rumenească. Când se scot din tavă, fursecurile trebuie să fie moi; abia când se răcesc ele vor deveni crocante.
Se lasă să se răcească complet fursecurile şi se aşază într-un recipient etanş, pentru a se feri de umiditate.
Inainte de servire se pudrează cu zahăr.
Biscuiti crocanti cu mac si smantana
Pofta buna!
Foarte buni biscuitii astia