Biscuiti cu branza dulce si afine
PrinteazaBiscuiti cu branza dulce si afine din: faina, seminte de floarea-soarelui, drojdie, zahar, sare, ulei, ou, crema de branza dulce, lapte, gem de afine.
- 200 g făină de grâu
- 130 g seminţe de floarea-soarelui
- 20 g drojdie uscată
- 2 1/2 linguri zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 gălbenuş
- 150 g cremă de brânză dulce
- 3 linguri lapte
- 6 linguri gem de afine
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi hârtie de copt in tavă.
Amestecaţi făina cu 100 g de seminţe de floarea-soarelui şi cu drojdie. Adăugaţi o linguriţă de zahăr, sare, ulei şi 150 ml de apă călduţă şi frământaţi totul până devine un aluat uniform. Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o să stea 5 minute intr-un loc cald.
Frământaţi aluatul şi întindeţi-l la 2 cm grosime, decupaţi apoi cercuri cu un diametru de 8 cm. Bateţi gălbenuşul.
Aşezaţi biscuiţii in tavă, ungeţi-i cu gălbenuş şi presăraţi cu restul de seminţe de floarea-soarelui.
Puneţi tava intr-un loc cald până când aluatul de biscuiţi a crescut vizibil. Puneţi apoi biscuiţii 15 minute la copt, iar după 7 minute scoateţi scurt pentru a-i întoarce.
Amestecaţi brânza dulce cu lapte şi 2 linguri de zahăr. După ce s-au răcit tăiaţi biscuiţii în două şi ungeţi-i cu crema cu brânză şi cu dulceaţă. Uniţi apoi jumătăţile şi serviţi-i.
Pofta buna!