Biscuiţi cu branza si verdeaţa
PrinteazaBiscuiţi cu branza si verdeaţa din: faina, praf de copt, unt, ou, apa, cascaval, ceapa verde, patrunjel, branza de vaci, unt, marar, piper.
- 1 ceasca faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 60 g unt
- 1 ou batut usor
- 1-2 linguri apa de la gheata
- 1/2 ceasca de cascaval ras
- 1 lingurita cozi de ceapa verde (taiate marunt)
- 1 lingurita patrunjel verde tocat
Ingrediente umplutura:75 g branza de vaci, 25 g unt, 1 lingura marar verde tocat, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1/4 ceasca de cascaval ras, piper macinat.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul, se tapeteaza doua tavi cu hartie pentru copt. Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga untul si se framanta pana ce se obtine un amestec sfaramicios (se pot framanta cu robotul de bucatarie: 30 de secunde).
Se incorporeaza oul, apa si cascavalul ras si se framanta in continuare, pana ce aluatul se leaga bine (cu robotul: 40 sec.).
Se pune aluatul pe planseta si se incorporeaza si coditele de ceapa si patrunjelul verde. Se intinde aluatul (grosimea: 2,5 mm) si se taie cu o forma (sau gura unui pahar) cercuri, cu diametrul de 5 cm. Se asaza pe tava si se coc circa 8 minute, pana ce se rumenesc, dupa care se lasa sa se raceasca.
Pentru umplutura: se freaca intr-un castron untul cu branza de vaci, pana ce amestecul arata ca o crema. Se adauga verdeata, piperul si cascavalul ras si se freaca in continuare, pana ce compozitia este neteda.
Se ung cu ea jumatate din biscuitii copti, iar ceilalti se asaza deasupra.
Pofta buna!