Biscuiti cu ciocolata alba
PrinteazaBiscuiti cu ciocolata alba din: oua, zahar, unt, ciocolata, cacao, amidon, praf de copt, faina.
- 2 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 4 linguri zahăr
- 125 g unt
- 100 g ciocolată albă
- 2 linguri cacao
- 40 g amidon
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 150 g făină
Mod de preparare:
Amesteci făina cu amidonul, praful de copt, cacaua, gălbenuşurile, 80 g zahăr şi cu untul moale, tăiat bucăţele. Frămânţi până când obţii un aluat omogen, îl înveleşti m folie şi îl dai la frigider 30 de minute.
Scoţi aluatul, îl împărţi în 20 de biluţe şi, pe fiecare, o tăvăleşti prin restul de zahăr. Faci în mijlocul lor câte o gropiţă şi aşezi biscuiţii, cu distanţă între ei, într-o tavă tapetată.
Ii dai la cuptorul încins 15 minute şi îi laşi la răcit.
Separat, topeşti, pe baie de aburi, ciocolata albă, apoi o pui în gropiţele pe care le-ai făcut în biscuiţi.
Pofta buna!