Biscuiţi cu ciocolată
PrinteazaBiscuiţi cu ciocolată din: faina, bicarbonat, sare, unt, zahar, oua, zahar vanilat, miere, ciocolata neagra, lamaie, nuca, unt de alune, frisca.
- 650 g făină
- o linguriţă bicarbonat de sodiu
- sare
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- două ouă
- două pliculeţe de zahăr vanilinat
- două linguri de miere
- 200 g ciocolată neagră
- o lămâie
- 50 g miezuri de nucă
- unt de alune
- frişcă
Mod de preparare:
lntr-un vas mai mare se amestecă untul cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi ouăle. Se mixează până când devine ca o cremă, se adaugă mierea, miezurile de nucă sfărâmate sau tocate mărunt, coaja rasă şi sucul de lămâie.
Făina se amestecă bine cu bicarbonatul de sodiu şi cu un praf de sare, se pun peste ingredientele din castron, se adaugă ciocolata tăiată în bucăţele mici şi se amestecă bine cu o lingură.
Se ia din compoziţie cu o lin-guriţă, se aşază grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, având grijă să se pună la distanţe mai mari, căci îşi măresc dimensiunea la copt. Se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 10-15 minute la foc mediu. In compoziţie se mai poate adăuga unt de alune sau frişcă.
Poftă bună!