Biscuiti cu coacaze
PrinteazaBiscuiti Garibaldi cu coacaze din: făină, zahăr pudră, sare, unt, oua, lapte, coacaze.
- 200 g făină
- 50 g zahăr pudră şi în plus pentru ornat
- puţină sare
- 50 g unt
- 1 ou
- 4 linguri cu lapte
- 150 g coacăze
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul. Pune făina,zahărul şi sarea într-un castron. Adaugă untul moale, gălbenuşul şi laptele şi amestecă până obţii un aluat.
Lasă-l puţin la frigider să se întărească. întinde aluatul subţire, în formă de dreptunghi. Taie-l în jumătate şi presară coacăze deasupra unei jumătăţi, apoi pune cealaltă jumătate deasupra.
Intinde aluatul până când coacăzele încep să se vadă. Taie marginile, apoi taie-l în triunghiuri de aproximativ 3×8 cm.
Pune-le într-o tavă pe o foaie de copt şi înţeapă-le peste tot cu o furculiţă. Unge biscuiţii cu albuşul de ou şi presară puţin zahăr pudră.
Coace în cuptor timp de 12-15 minute, până când devin aurii.
Biscuiti cu coacaze
Pofta buna!