Biscuiţi cu cocos si cafea
PrinteazaBiscuiţi cu cocos si cafea din: faina, unt, zahar, cocos, oua, sare, boabe de cafea, zahar vanilat, praf de copt, apa, scortisoara, inghetata, crema de lamaie.
- 250 g faina
- 170 g unt
- 100 g zahar
- 75 g nuca de cocos
- 2 oua
- sare
- o lingura de boabe de cafea
- 2 pliculete de zahar vanilinat
- o lingurita de praf de copt
- 50 ml apa
- pudra de scortisoara
- inghetata
- crema de lamaie
Mod de preparare:
Untul şi zahărul pudră se pun într-un bol şi se mixează până când capătă aspectul unei creme. Se adaugă ouăle, un praf de sare, zahărul vanilinat şi apa. Se presară un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară, se adaugă cafeaua măcinată mai mare şi se mixează cinci minute.
Se presară făina cernută amestecată cu praful de copt şi nuca de cocos. Se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele cu o cană sau ur pahar şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se coc 12-15 minute la foc potrivit sau până când încep să se maronească pe margini. Se scot cu c paletă, se aşază pe un grătarde bucătărie şi se lasă să se răcească. Se servesc reci, cu îngheţată sau cremă de lămâie.
Poftă bună!
Nu strica sa fac si eu niste biscuiti cu cocos.