Biscuiti cu crema de cafea
PrinteazaBiscuiti cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de vanilie.
pentru aluat:
- 125 g unt
- 120 g zahar
- 2 linguri cafea macinata
- un ou
- o lingura esenta vanilie
- 175 g faina
- un praf sare
- praf de copt
- 50 g nuci macinate
pentru crema:
- un albus
- 220 g zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, untul şi zahărul se freacă spumă, se adaugă cafeaua, oul, vanilia, făina, nuca, sarea şi praful de copt şi se amestecă bine. In tava de copt tapetată cu hârtie de copt se pun mici grămăjoare de aluat şi se coc 12 minute, apoi se lasă la răcit.
Intre timp, se prepară crema, pentru care se mixează albuşul cu zahărul, adăugat treptat, puţin câte puţin. La final, se pune şi esenţa de vanilie. Fursecurile bine răcite se unesc două câte două cu puţi¬nă cremă şi se aşază pe platou.
Biscuiti cu crema de cafea
Pofta buna!