Biscuiţi cu cremă de limete

Printeaza

Biscuiţi cu cremă de limete

Biscuiţi cu cremă de limete

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 180 g zahăr bnun
  • 180 ml ulei
  • 180 g făină
  • 400 ml lapte
  • un plic cremă de vanilie din comerţ
  • două limete
  • zahăr vanilinat
  • un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • un vârf de cuţit de pudră de cuişoare
  • sare

Preparare:

Ouăle se pun într-uin bol împreună cu zahărul brun, un praf de sare, uleiul de floarea-soarelui şi se mixează.

Se adaugă două pliculeţe cu zahăr vanlinat, făina şi se mixează până capătă aspectul unui aluat curgător.

Se încinge o formă de faguri sau de gofre, se toarnă câte o linguriţă de aluat şi se coace. Se procedează la fel cu restul aluatului, se pun într-un vas şi se lasă să se răcească.

Limetele se spală, se şterg cu un prosop, se taie felii şi se dau prin maşina de tocat, cu tot cu coajă.

Pasta obţinută se amestecă bine cu budinca rece preparată conform instrucţiunilor de pe plic, pudra de scorţişoară şi pudra de cuişoare.

Biscuiţii răciţi se ung cu crema de limete, se unesc doi câte doi, se aşază pe un platou şi se introduc la rece pentru 30 de minute.

Biscuiţi cu cremă de limete.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata biscuitii astia. Sunt potriviti la o masa festiva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.