Biscuiti cu crema
PrinteazaBiscuiti cu crema din: oua, zahar, faina de migdale, nuci, faina, esenta de vanilie, margarina, unt, ciocolata, portocala, zahar pudra.
- 3 albuşuri
- 6 linguri zahăr
- 200 g făină de migdale sau nuci măcinate fin
- 3 linguri făină
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 lingură margarină pentru tavă
Pentru cremă:
- 200 g unt
- 100 g ciocolată rasă
- 1/2 linguriţă de coajă de portocală uscată măcinată fin
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până se dizolvă. In spuma rezultată, încorporezi nucile, făina şi esenţa de vanilie, amestecând uşor, de jos în sus. Pui compoziţia într-un poş şi faci grămăjoare în tava unsă.
Coci biscuiţii în cuptorul preîncălzit, la aproximativ 180 °C, până se rurqenesc uşor. Ii desprinzi cu lama cuţitului şi îi laşi să se răcească pe un grătar.
Pentru cremă, mixezi untul moale, adus la temperatura camerei, împreună cu ciocolata, coaja de portocală şi zahărul, până obţii o compoziţie omogenă.
Ungi cu cremă jumătate dintre biscuiţi şi îi lipeşti cu biscuiţii rămaşi. Ii păstrezi la rece până în momentul servirii.
Biscuiti cu crema
Pofta buna!