Biscuiţi cu fructe confiate
PrinteazaBiscuiţi cu fructe confiate
Ingrediente:
- 3 ouă
- 275 g zahăr tos
- 150 g unt
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- 1 linguriţă de esenţă de migdale
- 500 g făină
- două linguriţe de praf de copt
- 50 g migdale
- 100 g fructe confiate
- Sare
- fructe de sezon
Preparare:
Intr-un vas se amestecă untul topit şi răcit cu ouăle, zahărul tos şi o jumătate de linguriţă de sare. Se adaugă esenţa de migdale şi se mixează. Se pun făina, praful de copt, pudra de scorţişoară, migdalele şi fructele confiate.
Se amestecă bine cu o lingură timp de cinci minute, apoi se frământă cu mâinile până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru două ore.
Se formează două cilindre, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se coc 25 de minute. Se scot, se taie în felii cu un cuţit, se aşază din nou în tavă şi se mai coc timp de zece minute pe fiecare parte.
Pofta buna!