Biscuiti cu gem de mure
PrinteazaBiscuiti cu gem de mure din: unt, zahar, vanilie, faina, gem de mure.
- 125 g unt moale
- 60 g zahăr pudră
- câţiva stropi de esenţă de vanilie
- 200 g făină
- 8-10 linguri cu gem de mure
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Bate untul cu zahărul şi vanilia până obţii o cremă. Treptat, adaugă făina şi frământă cu degetele un aluat. Dacă aluatul e prea moale, împachetează-l în folie şi lasă-l la rece până se întăreşte.
Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, sau între 2 foi pergament, până ajunge la o grosime de 5 mm şi decupează cercuri cu forma cutată.
Decupează inimioare în centrul a jumătate din cercuri. Strânge marginile rămase, întinde aluatul rămas şi decupează iarăşi cercuri pentru a folosi tot aluatul.
Pune biscuiţii în tavă şi coace-i 12-15 minute, sau până devin aurii. Scoate-i din cuptor şi transferă-i pe un grătar, să se răcească complet. Unge cercurile cu gem şi lipeşte deasupra un cerc decupat.
După câteva minute, zahărul se va dizolva în gem, dându-i un aspect strălucitor.
Pofta buna!