Biscuiti cu glazura de lamaie
PrinteazaBiscuiti cu glazura de lamaie din: faina, unt, zahar, alune de padure, miez de nuca, oua, esenta de migdale, praf de copt, sare, lamaie, menta.
- 500 g făină
- 250 g unt
- 125 g zahăr brun
- 50 g alune de pădure
- 50 g migdale
- 50 g miezuri de nucă
- două ouă
- o linguriţă de esenţă de migdale
- coajă rasă de portocală
- praf de copt
- zahăr vanilinat
- sare
- o lămâie
- 150 g zahăr pudră
- mentă
Mod de preparare:
Intr-un castron se pune untul, zahărul brun, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi ouăle. Se mixează până când devine ca o cremă pufoasă, se adaugă alunele, migdalele şi miezurile de nucă tăiate mărunt. Se toarnă esenţa de migdale, se adaugă un praf de sare, coaja de portocală, un pliculeţ cu praf de copt şi făina. Se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de tare.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru o jumătate de oră. Din aluat se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie în fâşii late de doi centimetri, apoi se taie fiecare fâşie în bas- tonaşe de circa zece centimetri lungime.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce tava în cuptor. Se coc timp de 15-20 de minute la foc mediu, se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Separat se face glazura din sucul de lămâie şi zahărul pudră. Se ung bastonaşele cu glazură, se aşază pe un grătar şi se lasă să se usuce glazura. In glazura se mai poate adauga si menta.
Poftă bună!