Biscuiti cu glazura de liliac

Printeaza

Biscuiti cu glazura de liliac din: faina, unt, ou, zahar, flori de liliac, lamaie.

Ingrediente:Biscuiti cu glazura de liliac

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 2-3 flori mari de liliac
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilinat
  • coaja de la 1 lămâie

Glazură:

  • 50 g zahăr tos
  • 1 albuş
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • flori de liliac

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă restul ingredientelor pentru aluat, cu excepţia florilor de liliac. Se frământă, se adaugă florile, jumătate de cantitate tocate, restul lăsate întregi.

Se dă la frigider cel puţin o oră.

Se întinde o foaie de aluat; se decupează biscuiţi şi se coc în tava tapetată cu hârtie de copt, cca 10 min. Se lasă să se răcească şi se ung cu glazura din albuşuri bătute cu zahăr şi zeamă de lămâie.

Se ornează cu flori de liliac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.