Biscuiti cu glazura de liliac
PrinteazaBiscuiti cu glazura de liliac din: faina, unt, ou, zahar, flori de liliac, lamaie.
- 500 g făină
- 200 g unt
- 150 g zahăr
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit de sare
- 2-3 flori mari de liliac
- 2 pliculeţe de zahăr vanilinat
- coaja de la 1 lămâie
Glazură:
- 50 g zahăr tos
- 1 albuş
- zeama de la 1/2 lămâie
- flori de liliac
Mod de preparare:
Se topeşte untul, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă restul ingredientelor pentru aluat, cu excepţia florilor de liliac. Se frământă, se adaugă florile, jumătate de cantitate tocate, restul lăsate întregi.
Se dă la frigider cel puţin o oră.
Se întinde o foaie de aluat; se decupează biscuiţi şi se coc în tava tapetată cu hârtie de copt, cca 10 min. Se lasă să se răcească şi se ung cu glazura din albuşuri bătute cu zahăr şi zeamă de lămâie.
Se ornează cu flori de liliac.
Pofta buna!