Biscuiti cu jeleu de portocala
PrinteazaBiscuiti cu jeleu de portocala din: faina, unt sau margarină, oua, zahăr, sare, zeamă de portocale, zahăr, gelatină mărunţită, vin alb.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 125 g unt sau margarină
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură zahăr
- sare
Pentru jeleu:
- 200 ml zeamă de portocale
- 75 g zahăr
- 10 g gelatină mărunţită
- 200 ml vin alb
Mod de preparare:
Pentru jeleu, înmoi gelatina în apă rece cât să o acopere. Incălzeşti vinul şi topeşti în el zahărul. Adaugi zeama de portocale şi gelatina şi amesteci până se dizolvă.
Dacă este nevoie, ca să se topească gelatina, mai pui amestecul pentru puţin timp, pe foc mic.
Torni lichidul în castroane de mici dimensiuni, în strat de 1 1/2 cm, laşi să se răcorească, apoi le introduci în frigider, până se întăreşte jeleul.
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele până se omogenizează şi păstrezi aluatul la rece pentru 1 oră. îl întinzi în foaie subţire, de 5 mm, pe planşeta presărată cu făină.
Tai discuri de aluat pe care le coci pentru 20-25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Cu aceleaşi forme, tai şi discuri de jeleu, pe care le aşezi pe biscuiţi. Decorezi cu frişcă şi cu ciocolată rasă. îi păstrezi în frigider până în momentul servirii.
Biscuiti cu jeleu de portocala
Pofta buna!