Biscuiti cu lapte
PrinteazaBiscuiti cu lapte din: unt, lapte, oua, zahar, faina, amoniac, lamaie, sare, vanilie.
- 100 g unt
- 3 ouă
- 4 linguri cu caimac de lapte
- 250 g zahăr
- 1/2 linguriţă cu amoniac stins cu oţet
- vanilie
- sare
- 500 g făină
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Cernem faina într-un castron mare, cu gura largă, punem în mijlocul vasului caimacul, untul înmuiat pe abur şi cele 3 gălbenuşuri, adăugăm sarea necesară şi amoniacul stins cu oţet sau cu zeamă de lămâie. Acoperim totul cu faină.
Din apă şi zahăr facem un sirop care să încapă într-un pahar mic. Adăugăm zeama de la jumătate de lămâie, turnăm siropul călduţ peste faină şi amestecăm. La urmă punem albuşurile bătute puţin cu furculiţa şi frământăm cu mâna un aluat ferm.
Punem la rece pentru 2 ore.
Scoatem aluatul, întindem foaie groasă de 0,5 cm, tăiem forme rotunde cu gura unui pahar sau cu o formă dinţată, sau forme dreptunghiulare trasate cu lama cuţitului, le coacem pe tavă neunsă, la foc potrivit, timp de 20-25 minute.
Biscuiţii se păstrează în pungi de hârtie sau îi servim lipiţi câte doi, având între ei cremă de casă ori gem de fructe.
Pofta buna!