Biscuiti cu limeta
PrinteazaBiscuiti cu limeta din: unt, zahar, oua, lapte, ciocolata, frisca, faina, limeta, sare, ghimbir, dulceata de limeta, sos de vanilie.
- 125 g unt
- 80 g zahăr tos
- zahăr candel
- două ouă
- 100 ml lapte
- 100 g ciocolată albă
- 50 ml frişcă
- 400 g făină
- zahăr vanilinat
- o limetă
- sare
- pudră de ghimbir
- un borcan de dulceaţă de limetă
- sos de vanilie
- frişcă
Mod de preparare:
Ciocolata albă se taie în bucăţele şi se pune la topit la bain- marie. Se adaugă laptele, frişca şi se fierb două minute. Apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Intr-un vas, separat, se pun făina, untul, ouăle, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, un praf de sare, o jumătate de linguriţă de pudră de ghimbir, sucul şi coaja rasă de la limetă.
Se adaugă ingredientele lichide, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie biscuiţii cu o formă pentru prăjituri sau cu o cană.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară zahăr candel spart în bucăţele, se introduce în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc mediu. Se scot din tavă, se lasă să se răcească pe un grătar şi se servesc cu dulceaţă de limetă. Se servesc cu sos de vanilie sau cu frişcă.
Poftă bună!