Biscuiti cu limeta

Printeaza

Biscuiti cu limeta din: unt, zahar, oua, lapte, ciocolata, frisca, faina, limeta, sare, ghimbir, dulceata de limeta, sos de vanilie.

Ingrediente:Biscuiti cu limeta

  • 125 g unt
  • 80 g zahăr tos
  • zahăr candel
  • două ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolată albă
  • 50 ml frişcă
  • 400 g făină
  • zahăr vanilinat
  • o limetă
  • sare
  • pudră de ghimbir
  • un borcan de dulceaţă de limetă
  • sos de vanilie
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Ciocolata albă se taie în bucă­ţele şi se pune la topit la bain- marie. Se adaugă laptele, frişca şi se fierb două minute. Apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Intr-un vas, separat, se pun făina, untul, ouăle, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, un praf de sare, o jumătate de lin­guriţă de pudră de ghimbir, sucul şi coaja rasă de la limetă.

Se adaugă ingredientele lichide, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se întinde o foaie potrivit de  groasă şi se taie biscuiţii cu o formă pentru prăjituri sau cu o cană.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară zahăr candel spart în bucăţele, se introduce în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc mediu. Se scot din tavă, se lasă să se răcească pe un grătar şi se servesc cu dulceaţă de limetă.  Se servesc cu sos de vanilie sau cu frişcă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.