Biscuiti cu mac
PrinteazaBiscuiti cu mac din: zahar, oua, sare, unt, lapte, praf de copt, zahar vanilinat, lamaie, mac, faina.
- 300 g zahăr
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 300 g unt
- 200 ml lapte dulce pasteurizat
- 1/2 plic praf de copt
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 100 g mac
- circa 800 g făină
- câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă
Mod de preparare:
Freci spumă ouăle cu zahărul şi untul, până când cristalele de zahăr se dizolvă complet. Adaugi coaja de lămâie, sarea şi zahărul vanilinat, apoi încorporezi făină cernută împreună cu praf de copt, alternând cu laptele. Frămânţi bine, până obţii un aluat mai tare. Il înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Montezi la maşina de tocat forma specială pentru biscuiţi. Introduci câte o bucată de aluat în maşina de tocat şi îl presezi cu mâna, în timp ce învârţi. Când prin formă a ieşit un bastonaş de aluat cu lungimea de 7-8 cm, îl tai şi îl aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Procedezi astfel cu restul de aluat. Presari biscuiţii cu mac sau, dacă doreşti să aibă mai multe seminţe, poţi fie să încorporezi macul în aluat, fie să treci biscuiţii cu o parte prin seminţe, presând foarte uşor.
Aşezi biscuiţii în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină sau doar tapetată cu hârtie de copt. îi coci la foc mediu, 20 de minute, având grijă să nu se rumenească prea tare, deoarece îşi pierd frăgezimea.
Biscuiti cu mac
Pofta buna!